Búzadara felfújt hozzávalók:

1 l főtlen tej

5 kanál búzadara

½ citrom

3 kanál cukor

Vaníliáscukor

4 tojás

1 kanál vaj

Búzadara felfújt elkészítése:

A tejet forrni tesszük, mikor elkezd főni, hozzáadjuk a búzadarát. 20 percet főzzük, ezután levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd szerre hozzáadjuk a tojásokat, 3 kanál cukrot, egy csipet sót és egy csomag vaníliáscukrot. Hozzáadjuk egy fél citrom reszelt héját és egy kanál citromlét.

Az elegyet egy kivajazott formába öntjük, majd a forró sütőbe helyezzük. Fél órát sütjük, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Miután kihűlt, felvágjuk,  gyümölcssziruppal vagy befőttes gyümölccsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc