Búzadaraszuflé hozzávalók:
3 tojás
2 csésze búzadara
só
magtalan meggyszemek
befőttes narancs
750 ml tej
20 g vaj
cukor
½ vanília rúd
Búzadaraszuflé elkészítése:
3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát. Egyenként hozzátesszük a tojássárgáját, jól felverjük, majd hozzáadjuk a sót, meggyet, befőttes narancshéjat, óvatosan összekeverjük. Kivajazott formába öntjük, betesszük a sütőbe.
Mikor megsült, a felfújtra öntünk 750 ml forró tejet, melybe cukrot és vaníliát kevertünk.
Még egy keveset a sütőben tartjuk, hogy a tejet magába szívja, majd a szuflé tetejére vékony réteg égetett cukrot öntünk.
0 hozzászólás