Búzadarás almás rétes hozzávalók:
Rétes
300 g liszt
230 g vaj
3 ml ecet
1 kiskanál só
Töltelék
350 g reszelt alma
100 g cukor
2 tojás
20 g búzadara
10 g reszelt citromhéj
vanília
Búzadarás almás rétes elkészítése:
A rétes elkészítéséhez az almán kivűl más tölteléket is használhatunk. Nagy sikere van a túrós és a meggyes rétesnek is de mivel az almát most jó árban lehet a piacon megtalálni ezért ezt a variációt választottam.
Összekeverjük a vajat a liszttel úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk.
Téglalap alakúra formázzuk és a hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy a vaj újra megkeményedjen.
A maradék lisztből egy masszív tésztát gyúrúnk körülbelül 150 ml víz segítségével, hozzáadva sót és ecetet.
Hagyjuk 25 percig kinyújtva majd belecsomagoljuk a vajat és utánna egy négyszögletes lapot nyújtunk ki.
Négybe hajtjuk, 20 percig a hidegre tesszük és a műveletet 3-szor megismételjük.
A megkapott rétest hidegen tartjuk addig, míg a tölteléket elkészítjük.
A tésztából réteslapokat nyújtunk amire egy réteg tölteléket teszünk.
Feltekerjük és felosztjuk 10-12 cm darabokra amit majd az elején nagy hőmérsékleten sütünk majd a végén alacsonyabb fokozatra teszük míg szépen meg nem pirulnak.
Tálaláskor felszeleteljük és meghintjük vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás