Búzadarás almás rétes hozzávalók:

Rétes

300 g liszt

230 g vaj

3 ml ecet

1 kiskanál só

Töltelék

350 g reszelt alma

100 g cukor

2 tojás

20 g búzadara

10 g reszelt citromhéj

vanília

Búzadarás almás rétes elkészítése:

A rétes elkészítéséhez az almán kivűl más tölteléket is használhatunk. Nagy sikere van a túrós és a meggyes rétesnek is de mivel az almát most jó árban lehet a piacon megtalálni ezért ezt a variációt választottam.

Összekeverjük a vajat a liszttel úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk.

Téglalap alakúra formázzuk és a hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy a vaj újra megkeményedjen.

A maradék lisztből egy masszív tésztát gyúrúnk körülbelül 150 ml víz segítségével, hozzáadva sót és ecetet.

Hagyjuk 25 percig kinyújtva majd belecsomagoljuk a vajat és utánna egy négyszögletes lapot nyújtunk ki.

Négybe hajtjuk, 20 percig a hidegre tesszük és a műveletet 3-szor megismételjük.

A megkapott rétest hidegen tartjuk addig, míg a tölteléket elkészítjük.

A tésztából réteslapokat nyújtunk amire egy réteg tölteléket teszünk.

Feltekerjük és felosztjuk 10-12 cm darabokra amit majd az elején nagy hőmérsékleten sütünk majd a végén alacsonyabb fokozatra teszük míg szépen meg nem pirulnak.

Tálaláskor felszeleteljük és meghintjük vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc