Canard l`Orange (narancsos kacsa) hozzávalók:

2 db bőrös kacsamell

0,5 dl Cointreau

1 dl szárnyas barnamártás

1 dl narancs

só, bors

Canard l`Orange (narancsos kacsa) elkészítése:

A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

Serpenyőben – a bőrös oldalával kezdve – elősütjük, majd középmeleg (150 – 180°C) sütőben készre sütjük.

A serpenyőből kivesszük a húst, s melegre tesszük.

A kiolvadt zsírt kiöntjük, a serpenyőt pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáöntjük a barnamártást és átforraljuk.

A rézsútosan felszeletelt húst ezzel a mártással vonjuk be (nappírozzuk).

Ajánlott köret: pirított mandulás barnavajban átforgatott brokkoli és burgonyafánk

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc