Cantuccini vagy cantucci hozzávalók:

28-30 darab

17,5 dkg liszt (bio, teljes kiőrlésű gabonából)

7 dkg cukor (bio nád, vagy sztívia)

csipet só (himalája)

1 kávéskanál sütőpor

2 tojás (bio, vagy szabadtartású)

3 dkg vaj (tisztított vaj – ghí)

20 dkg pucolt, egész mandula, vagy török mogyoró

Cantuccini vagy cantucci elkészítése:

A sütőt begyújtjuk 180 fokra (4-es fokozat) és kibéleljük sütőpapírral a tepsit.

A  lisztet, cukrot, sót, sütőport, mandulát összekeverjük.

A vajat felolvasztjuk és a száraz anyagokhoz adjuk.

A tojásokat a keverékhez adjuk és összegyúrjuk.

Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk.

180 fokon 20 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből és megvárjuk, míg kicsit kihűl.

A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 fokos szögben.

Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire.

180 fokon 10-15 percig arany színűre sütjük.

 

Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom-, vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket

Várjuk meg, amíg a kekszes szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni

 

A cantuccini receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc