Cappuccino muffin dióval hozzávalók:

4 tojás

22 dkg cukor

20 dkg vaj

22 dkg liszt

½ csomag sütőpor

2 teáskanál fahéj

4 evőkanál kakaó

4 evőkanál instant cappuccino

2-3 evőkanál instant kávé

dió

Cappuccino muffin dióval elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.

A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk.

A kakaót, a cappucchinoport, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel.

A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot.

A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk egy negyed diót, és 20-25 percig sütjük.

A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha teszünk bele egy csipet sót!

A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc