Carbonara spagetti hozzávalók:
40 dkg spagetti
30 dkg császárszalonna
3 tojás
30 dkg kemény sajt
3 evőkanál napraforgóolaj
vegetta
bazsalikom
Carbonara spagetti elkészítése:
Tegyük oda főni a spagettit. Közben megreszeljük a sajtot, a vegetta és bazsalikom hozzáadásával felverjük a tojásokat.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Leszűrjük a spagettit. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kavarva, hozzáadjuk a szalonna kockákat és a felvert tojást.
Mikor a tojás már összeáll, azaz fehérré válik, rászórjuk a reszelt sajtot, jól összekavarjuk, levesszük a tűzről és lefedve 5 percig hagyjuk állni.
Száraz bazsalikommal megszórva, melegen tálaljuk.
0 hozzászólás