Cékla krémleves hozzávalók:

1 cékla

1 zellergumó

1 hagyma

4 evőkanál olaj

600 ml víz

szerecsendió

citromlé

Cékla krémleves elkészítése:

4 kanál vízben és 4 kanál olajban puhára pároljuk a felradabolt hagymát. Az arpóra vágott céklát és zellert is hozzáadjuk. Kicsit összerázzuk (3-4 perc). Felöntjük vízzel és 20-25 percet főzzük.

Blenderrel pépesítjük a zöldségeket. Sózzuk, meghintjük szerencsendióval és citromlével is ízesítjük.

Különleges krémleves, ajánlott a céklaszeretőknek.

Pirítós darabkákkal és tejföllel tálaljuk.

A cékla krémleves receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc