Céklás korpacibereleves füstölt oldalassal hozzávalók:
150 g füstölt oldalas
2 vörös cékla
1 fej hagyma
1 sárgarépa
1 zellergumó
1 petrezselyemgyökér
2 burgonya
1 l korpacibere
1 csokor petrezselyem
só
Céklás korpacibereleves füstölt oldalassal elkészítése:
Takarítsd meg a céklát, szeleteld fel és tedd fel főni a korpaciberében. Külön főzd meg a feldarabolt, füstölt oldalast. Eközben takarítsd meg a hagymát, a sárgarépát, a zellergumót, a petrezselyemgyökeret és a burgonyát. A hagymát aprítsd fel, a többit szeleteld fel kockára.
Amikor az oldalas megpuhult, add hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellergumót, a petrezselyemgyökeret és 10 perc múlva a burgonyát. Amikor a cékla is elkészült, vedd ki a léből, hagyd lecsorogni majd reszeld le nagylyukú reszelőn.
Add hozzá a megfőtt zöldségekhez és sózd ízlés szerint. Savanyítsd a levest azzal a lével, amiben a cékla főtt és hagyd még pár percet főni. Nagyon finom tejföllel és anélkül is.
Ha még marad reszelt cékla, tegyél rá egy kevés olajat és sót, és már kész is savanykás saláta.
0 hozzászólás