Céklasaláta hozzávalók:
40 dkg cékla
só
szőlőcukor
almaecet
5 dkg torma
Céklasaláta elkészítése:
40 dkg céklát mosás után hámozzunk meg, és vágjuk kb. 1 cm széles hasábokra. Ezt legcélszerűbb a hasábburgonya készítésére szolgáló aprító készüléken végezni.
A feldarabolt céklát helyezzük egy zománcozott edénybe, öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, adjunk hozzá 1 mokkáskanál köménymagot, és néhányszor óvatosan átkeverve főzzük puhára. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Ha megpuhult, hagyjuk kihűlni.
Utána kevés szőlőcukorral, sóval, valamint almaecettel ízesítsük. Végül 5 dkg tormát reszeljünk le, szórjuk a céklára, és összekeverve hűtőszekrényben másnapig érleljük.
0 hozzászólás