Chanteclair sütemény hozzávalók:

Tészta

8 tojás
1 csipet só
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
vaj és liszt a tepsi béleléséhez, vagy sütőpapír

Szirup

1 csésze cukor
2 csésze víz
1 fiola rum aroma

Krém

3 tojás
4 evőkanál kakaó
16 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 liter tej
200 g vaj

Díszítés

200 ml tejszín
1 tejcsokoládé

Chanteclair sütemény elkészítése:

Tészta:

Verd habbá a tojásfehérjéket, közben lassanként add hozzá a sót és cukrot. Tedd bele a tojássárgákat is egyenként, lassú kavargatás mellett. Ugyanígy szórd bele a lisztet is. Öntsd bele egy kivajazott és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Közepes hőfokon, 25-30 percig süsd a sütőben. Fogpiszkálóval ellenőrízheted közben.

Szirup:

Főzd össze a cukrot vízzel, és miután kihűlt, öntsd bele a rumot is.

Krém:

Keverd össze a tojást cukorral. Adj hozzá kakaót és lisztet, majd újból keverd össze. Lassanként öntsd bele a tejet is. Helyezd a tűzhelyre, és addig kavargasd, amíg meg nem sűrűsödik. Hagyd hűlni a hűtőben. Keverd el a vajat. Add hozzá a lehűlt csokis krémet kanalanként, közben folytonosan keverve. Tedd vissza a hűtőbe a krémet 30-40 percig. Ezalatt öntsd le sziruppal a tésztát.

Díszítés:

Miután kihűlt a krém, kend el a tésztán. A krémre öntsd rá a felvert tejszínt, majd reszelj csokit a tetejére.

Nagyon finom és dekoratív sütemény.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc