Chanteclair sütemény hozzávalók:
Tészta
8 tojás
1 csipet só
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
vaj és liszt a tepsi béleléséhez, vagy sütőpapír
Szirup
1 csésze cukor
2 csésze víz
1 fiola rum aroma
Krém
3 tojás
4 evőkanál kakaó
16 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 liter tej
200 g vaj
Díszítés
200 ml tejszín
1 tejcsokoládé
Chanteclair sütemény elkészítése:
Tészta:
Verd habbá a tojásfehérjéket, közben lassanként add hozzá a sót és cukrot. Tedd bele a tojássárgákat is egyenként, lassú kavargatás mellett. Ugyanígy szórd bele a lisztet is. Öntsd bele egy kivajazott és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Közepes hőfokon, 25-30 percig süsd a sütőben. Fogpiszkálóval ellenőrízheted közben.
Szirup:
Főzd össze a cukrot vízzel, és miután kihűlt, öntsd bele a rumot is.
Krém:
Keverd össze a tojást cukorral. Adj hozzá kakaót és lisztet, majd újból keverd össze. Lassanként öntsd bele a tejet is. Helyezd a tűzhelyre, és addig kavargasd, amíg meg nem sűrűsödik. Hagyd hűlni a hűtőben. Keverd el a vajat. Add hozzá a lehűlt csokis krémet kanalanként, közben folytonosan keverve. Tedd vissza a hűtőbe a krémet 30-40 percig. Ezalatt öntsd le sziruppal a tésztát.
Díszítés:
Miután kihűlt a krém, kend el a tésztán. A krémre öntsd rá a felvert tejszínt, majd reszelj csokit a tetejére.
Nagyon finom és dekoratív sütemény.
0 hozzászólás