Cheeseburger pite hozzávalók:
1 hagyma
1/2 kg darált hús
margarin
fűszerek: só, bors, pirospaprika, curry
200 g mozarella
2 tojás
240 ml tej
120 g liszt
3/4 teáskanál szódabikarbona
Cheeseburger pite elkészítése:
Egy hagymát felteszünk pirulni. Mikor üveges, beletesszük a darált húst és megsütjük.
Időközben kikenünk margarinnal egy edényt.
A húsról lecsorgatjuk az olajat, fűszerezzük (én sót, borsot, édes pirospaprikát és curryt tettem) és az előkészített edénybe öntjük.
Kb. 200 g mozzarellát (de lehet bármilyen sajt vagy túró) lereszelünk és rászórjuk.
Felverünk két tojást 240 ml tejjel, beleteszünk 120 g lisztet és 3/4 teáskanál szódabikarbonátot és elkeverjük. Az egészet ráöntjük a húsra.
Közepes lángon (175 Celsius fok), 25 – 35 percig a sütőbe tesszük. Egy késsel (nem fogpiszkálóval) ellenőrizzük, hogy meg van-e sülve.
Szobahőmérsékleten fogyasztjuk. Akinek van türelme, hagyja állni egy-két órát.
0 hozzászólás