Chicken flautas – csirkés tortilla hozzávalók:
2 db bőr és csont nélküli csirkemell
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
90 g szétmorzsolt feta sajt
12 db kukorica tortilla
olaj a sütéshez
só, bors
Salsa
3 db hámozott mag nélküli paradicsom, apróra vágva
½ citromnak a leve
½ kötés koriander (vagy petrezselyem)
½ kisebb fej hagyma felaprítva
3 db friss zöld chili kimagozva, apróra vágva
Chicken flautas – csirkés tortilla elkészítése:
A csirkehúst megfőzzük, adhatunk hozzá egy kis ételízesítőt. Miután megfőtt, darabokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajban megpörköljük, a feta sajtot egy villa segítségével szétmorzsoljuk.
A tortillákat (3-4 darabot 2 papírtörlő közé téve) 30-40 másodpercig a mikróban felmelegítjük.
Ezután megtöltjük a tortillákat, mindegyikbe arányosan teszünk egy kis csirkehúst, feta sajtot és hagymát, majd felgöngyölítjük őket, és középen fogvájóval összetűzzük.
Forró olajba téve 2-3 percig sütjük, mindkét oldalon.
Miután megsültek, jó ropogósak lesznek.
Tárolhatjuk műanyag zacskóban a hűtőszekrényben.
A salsát helyettesíthetjük tejföl-majonéz keverékkel, amelyet apróra vágott zöldhagymaszárral díszítünk.
0 hozzászólás