Chili mártásos garnélarák és tofu hozzávalók:

200g tofu

75g megtisztított garnélarák

1/4 apróra vágott hagyma

1 teáskanál zúzott fokhagyma

1 teáskanál gyömbér

2 apróra vágott zöldhagyma

1 teáskanál keményítő, feloldva egy evőkanál vízben

1-2 evőkanál szezámolaj

Chili szósz:

1/4 csésze húsleves

1/4 csésze ketchup vagy paradicsompüré

1 evőkanál cukor

1 evőkanál fehérbor

1 teáskanál chili szósz

só, bors

Chili mártásos garnélarák és tofu elkészítése:

Tekerd a tofut papírtörlőbe vagy fásliba és tedd csepegni egy szitába 20-30 percre.

Vágd kb. 1,5 cm-es darabokba.

Kavard a chilis szósz hozzávalóit, amíg a cukor elolvad.

Párold 1-2 percig a hagymát a fokhagymával és gyömbérrel, amíg érzed a gyömbér aromáját. Add hozzá a rákokat is és párold tovább. Öntsd hozzá a chilis szósz, hagyd forrni kicsit, add hozzá a feldarabold tofut és hagyd még főni kicsit. Add hozzá a feloldott keményítőt, keverd össze és zárd el a lángot.

Tedd tányérra, szórd meg zöldhagymával és … tálald!

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc