Chili mártásos garnélarák és tofu hozzávalók:
200g tofu
75g megtisztított garnélarák
1/4 apróra vágott hagyma
1 teáskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
2 apróra vágott zöldhagyma
1 teáskanál keményítő, feloldva egy evőkanál vízben
1-2 evőkanál szezámolaj
Chili szósz:
1/4 csésze húsleves
1/4 csésze ketchup vagy paradicsompüré
1 evőkanál cukor
1 evőkanál fehérbor
1 teáskanál chili szósz
só, bors
Chili mártásos garnélarák és tofu elkészítése:
Tekerd a tofut papírtörlőbe vagy fásliba és tedd csepegni egy szitába 20-30 percre.
Vágd kb. 1,5 cm-es darabokba.
Kavard a chilis szósz hozzávalóit, amíg a cukor elolvad.
Párold 1-2 percig a hagymát a fokhagymával és gyömbérrel, amíg érzed a gyömbér aromáját. Add hozzá a rákokat is és párold tovább. Öntsd hozzá a chilis szósz, hagyd forrni kicsit, add hozzá a feldarabold tofut és hagyd még főni kicsit. Add hozzá a feloldott keményítőt, keverd össze és zárd el a lángot.
Tedd tányérra, szórd meg zöldhagymával és … tálald!
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás