Chimichurri szósz hozzávalók:
2 csípős paprika
4 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
2 kiskanál só
½ kiskanál oregánó
½ kiskanál friss csombor
1 babérlevél
50 ml ecet
50 ml víz
100 ml oliva olaj
1 kiskanál fekete bors
Chimichurri szósz elkészítése:
A hagymán kívűl mindent apróra vágunk. A hagymát egy kicsit nagyobbra vágjuk hogy lehessen érezni a szószban. Mindent egybeteszünk és fél órát pihentetjük. A ecetet a vízzel felforraljuk, belerakjuk a zöldfűszereket. Fél órát pihenni hagyjuk. Öszekverés közbe hozzáadjuk az oliva olajat is. 14 napig lehet fogyasztani. 1-2 nap után érződik igazán az íze.
Grill húzokhoz hihetetlen.
A chimichurri szósz receptet Irénke ajánlotta.
0 hozzászólás