Chimichurri szósz hozzávalók:

2 csípős paprika

4 gerezd fokhagyma

1 közepes vöröshagyma

2 evőkanál petrezselyem

2 kiskanál só

½ kiskanál oregánó

½ kiskanál friss csombor

1 babérlevél

50 ml ecet

50 ml víz

100 ml oliva olaj

1 kiskanál fekete bors

Chimichurri szósz elkészítése:

A hagymán kívűl mindent apróra vágunk. A hagymát egy kicsit nagyobbra vágjuk hogy lehessen érezni a szószban. Mindent egybeteszünk és fél órát pihentetjük. A ecetet a vízzel felforraljuk, belerakjuk a zöldfűszereket. Fél órát pihenni hagyjuk. Öszekverés közbe hozzáadjuk az oliva olajat is. 14 napig lehet fogyasztani. 1-2 nap után érződik igazán az íze.

Grill húzokhoz hihetetlen.

A chimichurri szósz receptet Irénke ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc