Choux a la creme hozzávalók:

Tészta

225 ml víz

25 ml olaj

125 g liszt

4 tojás (3 nagy)

egy csipet só

Krém

4 tojássárgája

5 evőkanál cukor

5 evőkanál keményítő

450 ml tej

vanília

100 ml tejszínhab

Díszítés

150 ml tejszín

olvasztott csokoládé

porcukor

Choux a la creme elkészítése:

Előbb készítsük el a fánkokat: keverjük össze a vizet az olajjal és a sóval, majd tegyük oda főni. Amikor fő, adjuk hozzá egyszerre a lisztet és keverjük erősen. Hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen hideg, adjuk hozzá egyesével a tojásokat (mindegyik után keverd jól el) és kapunk egy ragadós tésztát. Öntsük egy tölcsérbe és rajzoljunk rozettákat a tepsibe. Tegyük sütőbe kb. 30 percre (amíg megbarnul a tetejük). Az első 15 percben magas hőfokon süssük, hogy nőjenek, majd a lehető legacsonyabban. NE NYISSUK KI AZ AJTÓT! A legjobb, ha hagyjuk még 10 percig hűlni a sütőben, miután lekapcsoltuk, hogy ne essenek össze.

A krém: forraljuk fel a tejet. Kavarjuk össze a tojássárgákat a cukorral, amíg krémes lesz és elolvadt a cukor, majd adjuk hozzá a keményítőt és homogenizáljuk. Miután a tej elkezd főni, vegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni, majd lassanként adagoljuk a tojássárgájához, folyamatosan kevergetve. Öntsük a keveréket az edénybe, amelyikben a tejet főztük és tegyük a tűzhelyre, amíg jól besűrűsödik a krém, majd hagyd hűlni. Miután teljesen kihűlt, adjunk 100 ml tejszínhabot a krémhez, jól összekeverve botmixerrel. Egy tölcsér vagy kanál segítségével töltsük meg a fánkokat a krémmel, nyomjunk a krémre egy réteg tejszínhabot és tegyük rájuk a másik felüket.

Az olvasztott csokit keverd össze egy evőkanál vajjal vagy porcukorral és ezzel díszítsd a fánkokat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc