Choux a la creme (Képviselőfánk) hozzávalók:

200 g víz

75 g friss vaj

2 teáskanál cukor

125 g liszt

3 tojás

zsír a formához

tejszínhab

Vaníliás krém

1/2 liter forralt tej

1/2 bot vanília

6 tojássárgája

200 g cukor

60 g liszt

1 teáskanál vaj

Choux a la creme (Képviselőfánk) elkészítése:

Főzd fel a vizet a vajjal, sóval és cukorral együtt. Amikor elkezd főni, szórd bele a lisztet, folyamatosan kevergetve, amíg a tészta leválik az edény széléről. Vedd félre. Amikor még meleg a keverék, add hozzá sorban a három tojást, folyamatosan kevergetve és hagyd kihűlni.

Kenj ki vajjal vagy olajjal egy tepsit és tegyél bele egy kanállal nem túl nagy kupacokat a hideg tésztából. Legyenek fánk formájúak és tedd őket nagy távolságra egymástól. Miután megsültek, hagyd őket jól kihűlni és vágj tetőket egy éles késsel úgy, hogy maradjanak kicsit odafogva.

A vaníliás krémet így készítsd: tedd fel főni a tejet a vaníliával, fedd le és hagyd egy órát állni.

Közben kavard ki a tojássárgájákat a cukorral és liszttel, majd öntsd rá lassanként az újra felmelegített tejet. Tedd a tűzhelyre, folyamatosan kevergetve, amíg kezd besűrűsödni. Vedd félre, add hozzá a vajat és keverd, amíg kezd kihűlni. Töltsd meg a képviselő fánkokat ezzel a krémmel és egy kis tejszínhabbal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc