Ciabatta kenyér hozzávalók:

40 dkg liszt

2 dkg élesztő

2, 5 dl tejjel kevert víz vagy csak tej

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál cukor

4 evőkanál olívaolaj

6 dkg reszelt sárgarépa

Ciabatta kenyér elkészítése:

A kenyér receptje a következő: az élesztőt, a cukrot és két kanál lisztet oldd fel 1 dl tej-víz keverékben (vagy csak tejben). Hagyd 10 percet állni.

A maradék lisztet keverd össze a vízzel, sóval, olívaolajjal, az élesztős összetétellel, sárgarépával és alaposan gyúrd össze, majd meleg helyen hagyd 30 percig kelni.

Gyúrd össze a tésztát még egyszer, oszd kettőbe, formázd a kezeddel vekni alakúra, helyezd őket egy lisztes tepsibe, takard le egy tiszta konyhakendővel és hagyd még 60 percig kelni.

Miután a veknik megkeltek, forrósítsd fel a sütőt 200 fokra, kend be őket tejjel, vagdoss bele helyenként átlósan és 20-25 percre tedd a sütőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc