Ciambella gorgonzola e noci hozzávalók:

100 g sima joghurt

250 ml tej

egy kevés só

egy kevés bors

2 tojás

450 g liszt

1 csomag élesztő

80 g vaj

150 gorgonzola sajt

75 g dió

80 g grana padano (sajt)

Ciambella gorgonzola e noci elkészítése:

Keverjük össze a joghurtot, a tejet, a sót, a borsot és a tojást.

Kanalazzuk bele az átszitált lisztet és az élesztőt. Adjuk hozzá a vajat és keverjük jól össze.

Tegyük bele a felkockázott gorgonzolát és a durvára aprított dióbelet.

Öntsük vajazott, lisztezett tepsibe (az ideális tepsi 26 cm).

Süssük kb. 45-50 percet előmelegített sütőben 180-190 C fokon.

Amikor kivettük a sütőből reszeljük le grana padanoval (pecorino-t is lehet használni).

Tegyük még vissza 2 percre a sütőbe, hogy a sajt megpirulhasson.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc