Ciambella gorgonzola e noci hozzávalók:
100 g sima joghurt
250 ml tej
egy kevés só
egy kevés bors
2 tojás
450 g liszt
1 csomag élesztő
80 g vaj
150 gorgonzola sajt
75 g dió
80 g grana padano (sajt)
Ciambella gorgonzola e noci elkészítése:
Keverjük össze a joghurtot, a tejet, a sót, a borsot és a tojást.
Kanalazzuk bele az átszitált lisztet és az élesztőt. Adjuk hozzá a vajat és keverjük jól össze.
Tegyük bele a felkockázott gorgonzolát és a durvára aprított dióbelet.
Öntsük vajazott, lisztezett tepsibe (az ideális tepsi 26 cm).
Süssük kb. 45-50 percet előmelegített sütőben 180-190 C fokon.
Amikor kivettük a sütőből reszeljük le grana padanoval (pecorino-t is lehet használni).
Tegyük még vissza 2 percre a sütőbe, hogy a sajt megpirulhasson.
0 hozzászólás