Cigaretta palacsinta yufka lapból hozzávalók:

4 db yufka lap

sajt

sóstúró (zsíros és ne túl sós)

petrezselyemzöld

bors

Cigaretta palacsinta yufka lapból elkészítése:

Először megreszeled a sajtot és a telemea túrót, aztán meghinted borssal. Megmosod, majd apróra vágod a petrezselyemzöldet és ezt is a túróra szóród. Egy kanál segítségével jól össezekavarod az egészet és félreteszed.

Az asztalra helyezel egy lapot úgy öszehajtva ahogy volt és elkezded kibontani. Vigyázz, eléggé nagy és törékeny. Kibontod mind a négy lapot és egymásra helyezed őket. Ketté vágod, majd a feleket egymásra borítod. Újra ketté osztod, egymásra helyezed és ketté vágod.

Következik az összeállítás. Magad elé helyezed a lapokat, balra egy lapos tányért (ebbe teszed a cigaretta palacsintákat), jobbra a töltelékes tálat, és a palacsinta végéhez közel egy vízzel tele edénykét (amit a lap végeknek a ragsztására fogsz felhasználni).

A lap közepébe helyezed a tölteléket és ujjaiddal enyhén megnyomva felhajtod a sarkakat. Ezt azért, hogy biztos légy abban, hogy a töltelék helyén marad.

Ha felhajtottad a sarkokat, kezdd el szorosan felgöngyölíteni. Mikor közeledsz a sarokhoz, az ujjaiddal kicsit megvizesíted és tovább göngyölíted. És kész is van az első cigaretta palacsinta.

Hagyományosan ezek kicsit vékonyabbak, ezért is nevezik őket „cigarettának”, de ehhez kevesebb tölteléket kell beletenni és még szorosabban kell feltekerni.

Kint hagysz annyit amennyit elkészítesz, a többit pedig befóliázod és a hűtőszekrénybe teszed.

Felforrósítasz egy teflon serpenyőt, és kb fél ujjnyi olajat öntesz bele. Ha az olaj felforrósodott, beleteszed a palacsintákat. Mindkét oldalát megsütöd, azonban vigyázz, mert hamar sülnek. Ha megsültek, egy nedvszívó papirra szeded ki őket, hogy felszívja az olajat.

Hidegen vag melegen tálalod. Ha úgy tetszik, joghurtot vagy salátát is adhatsz mellé, azonban nem kötelező.

A receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc