Citromfelfújt hozzávalók:

8 nagy citrom

3 tojás

fél csésze cukor (kb. 100 g)

2 evőkanál liszt

porcukor

Citromfelfújt elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt. Vágd le a citromok végeit úgy, hogy az egyik vége lesz a talpa, a másik végén pedig vágd le a gyümölcs egyharmadát. A levágott citromkalapokat tedd félre. Szedd ki a citromok belsejét.

Keverd össze a tojássárgájákat a cukor felével, 50 ml citromlével és liszttel. Keverd jól össze, majd kevergesd gőz fölött, hogy besűrűsödjön kicsit. Vedd félre a tálat, és keverd még mixerrel 10 percig. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjéket a maradék cukorral. Kevergesd gőz fölött, míg elolvad a cukor, majd verd habbá.

Keverd óvatosan a hab egyharmadát a tojássárgája keverékhez. Amint homogenizálódni kezd, add hozzá a többi habot is. Töltsd meg óvatosan a citromokat ezzel a keverékkel. Tedd a citromfelfújtakat 15 percre a sütőbe, amíg megduzzad a hab és aranyszínű lesz.

Amint kész vannak, tálalhatod is. Díszítsd a szuflékat citromkalapokkal és porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc