Citromfelfújt hozzávalók:
8 nagy citrom
3 tojás
fél csésze cukor (kb. 100 g)
2 evőkanál liszt
porcukor
Citromfelfújt elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt. Vágd le a citromok végeit úgy, hogy az egyik vége lesz a talpa, a másik végén pedig vágd le a gyümölcs egyharmadát. A levágott citromkalapokat tedd félre. Szedd ki a citromok belsejét.
Keverd össze a tojássárgájákat a cukor felével, 50 ml citromlével és liszttel. Keverd jól össze, majd kevergesd gőz fölött, hogy besűrűsödjön kicsit. Vedd félre a tálat, és keverd még mixerrel 10 percig. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjéket a maradék cukorral. Kevergesd gőz fölött, míg elolvad a cukor, majd verd habbá.
Keverd óvatosan a hab egyharmadát a tojássárgája keverékhez. Amint homogenizálódni kezd, add hozzá a többi habot is. Töltsd meg óvatosan a citromokat ezzel a keverékkel. Tedd a citromfelfújtakat 15 percre a sütőbe, amíg megduzzad a hab és aranyszínű lesz.
Amint kész vannak, tálalhatod is. Díszítsd a szuflékat citromkalapokkal és porcukorral.
0 hozzászólás