Citromkrémes puding hozzávalók:
2 citrom
4 tojás
80 g porcukor
50 g kristálycukor
80 g vaj
80 g liszt
3 csésze tej
Citromkrémes puding elkészítése:
A pudinghoz felfőzzük a tejet a porcukorral, és az egyik citrom csíkokra vágott héjával, közben sűrűn kavargatjuk. A vajat egy lábasba tesszük, és amikor elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavargatjuk, amíg sima, csomómentes lesz.
Kivesszük a citromhéjdarabokat a tejből, melyet aztán lassanként a liszthez öntünk. Folyamatosan kavargatjuk, amíg mártás-sűrűségű lesz, de amint főni kezd, levesszük a tűzről.
Hűlni hagyjuk, de kavargatjuk, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Hozzáadjuk a másik citrom lereszelt héját, a tojások sárgáját egyenként belekavarjuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét visszük bele könnyedén a krémbe.
Az 50 g cukorból egy kerek tálban égetett cukrot készítünk (ne égessük meg nagyon), a tál egész alját vonjuk be vele. Ráöntjük a krémet, majd vízfürdőben sütjük a sütőben egy óráig.
A citrompudingot melegen tálaljuk.
0 hozzászólás