Citromos gyömbéres piskóta gyűrű hozzávalók:

12 dkg rétes liszt

csipet só

2 dkg cukor

1 teáskanál szárított élesztő

1 bio citrom reszelt héja és leve

2 tojás

5 dkg olvasztott, nem meleg, margarin

3 evőkanál meleg tej

 

A szirup hozzávalói:

1 citrom leve

20 deka cukor

1 deci víz

1 kávés kanál darabolt gyömbér

 

A díszítéshez:

2 dl tejszín

bármilyen friss vagy mirelit gyümölcs

 

Eszköz hozzávalók:

6 darab mini savarin forma

sütőlemez

nagy tál

Citromos gyömbéres piskóta gyűrű elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát.
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával. és kb 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig. amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.

Amíg kelnek a tésztáim, addig a szirupot elkészítem. A cukrot egy tálba teszem, a citrom levével, vízzel, s a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm, amíg besűrűsödik.

A már megkelt kis tésztánkat 190 fokos előmelegített sütőben, egy sütőlapon10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba teszem, ekkor meglocsolom a langyos sziruppal, addig, amíg az egészet beissza.

Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc