Citromos habcsók hozzávalók:
4 tojás
250 g cukor
1 citrom
vaj
liszt
Citromos habcsók elkészítése:
A 4 tojásfehérjét jól verd fel, add hozzá a 250 g cukrot, majd verd tovább és adj hozzá 2 kiskanál citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A habnak elég keménynek kell lennie, ahhoz, hogy amikor ráteszed a tepsire a kis habcsókokat, azok ne folyjanak szét.
Egy tepsit ki kell kenni vajjal, beszórni liszttel és erre rakd rá a habcsókokat egy kiskanállal.
Kb. fél órát kell sütni alacsony fokon, és figyelj arra, hogy ne sárguljanak meg.
Miután kihűltek, egy kés segítségével vedd ki őket a tepsiből és tálald, de akár össze is rakhatsz kettőt, töltelékként pedig használhatsz tejszínhabot vagy fagylaltot.
0 hozzászólás