Citromos habcsók hozzávalók:

4 tojás

250 g cukor

1 citrom

vaj

liszt

Citromos habcsók elkészítése:

A 4 tojásfehérjét jól verd fel, add hozzá a 250 g cukrot, majd verd tovább és adj hozzá 2 kiskanál citromlevet és a reszelt citromhéjat.

A habnak elég keménynek kell lennie, ahhoz, hogy amikor ráteszed a tepsire a kis habcsókokat, azok ne folyjanak szét.

Egy tepsit ki kell kenni vajjal, beszórni liszttel és erre rakd rá a habcsókokat egy kiskanállal.

Kb. fél órát kell sütni alacsony fokon, és figyelj arra, hogy ne sárguljanak meg.

Miután kihűltek, egy kés segítségével vedd ki őket a tepsiből és tálald, de akár össze is rakhatsz kettőt, töltelékként pedig használhatsz tejszínhabot vagy fagylaltot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc