Citromos-mandulás muffin hozzávalók:

2 alaposan megmosott citrom

3 tojás

15 dkg őrölt mandula

1 teáskanál sütőpor

15 dkg cukor

Citromos-mandulás muffin elkészítése:

A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket.

Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kell még további harminc perc hogy kezelhető hőmérsékletűvé hűljenek.

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, közben elkészítjük a tésztát.

A citomokat félbevágjuk, a magokat egy kés hegyével kipiszkáljuk belőlük, és a mag nélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk. (héjával együtt!)

Elővesszük a késes betétű robotgépet, és máris beletehetjük a citomdarabokat.

Ehhez jönnek a tojások, és addig keverjük, míg szinte sima massza lesz belőle.

Maradhatnak benne helyenként kis citomhééjdarabkák de azok nagyon finomak lesznek a kész muffinokban.

Hozzászórjuk még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport és cukrot, és megint jöhet a gép.

Ezzel kész van a tészta, és mehet a muffinformákba, majd a meleg sütőbe.

25-30 perc alatt sülnek meg, és több napig nagyon finomak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc