Citromos mazsolás túrós kuglóf hozzávalók:
25 dkg túró
15 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
10 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, sztívia)
2 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1/2 teáskanál őrölt fahéj
7 dkg olívaolaj (100% extra szűz)
2 db tojás (bio-, vagy szabadtartású)
3 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja és leve
Citromos mazsolás túrós kuglóf elkészítése:
1. mossuk meg és válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük habbá
2. a sárgáját a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a túrót, az alaposan megmosott citrom héját és levét, a fahéjat és az olajat, majd keverjük össze
3. adjuk a túrós keverékhez a lisztet, a sütőport és a mazsolát, keverjük össze, majd forgassuk a masszához a felvert tojásfehérjét
4. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a formát
5. terítsük el egyenletesen a masszát az előkészített formában és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára
Praktikák:
– aki az édesebb süteményeket kedveli emelje meg a cukor mennyiségét (15 dkg)
– a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és xilittel készült
A citromos mazsolás túrós kuglóf receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás