Citromos nyúlkolbász hozzávalók:
100 g nyúl apróhús
20 g füstölt tokaszalonna
10 g dió pörkölve
reszelt citromhéj
só és bors
római kömény
nagyon kevés csillagánizs
fahéj
szegfűszeg
kardamom mozsárban összetörve
pici fokhagyma
Citromos nyúlkolbász elkészítése:
A hús 2/3 részét átdaráljuk, a maradékot apró kockára vágva tesszük hozzá.
A füstölt szalonnát abálva, szintén apró kockákra vágva keverjük a húshoz.
Beízesítjük a fűszerekkel és a citrom hámozott héjával, majd juhbélbe töltjük.
Forró sütőben (200 fok) vagy grill lapon sütjük készre.
A medvehagyma mustár elkészítése:
Medvehagymát forrázva, sóval és natúr étolajjal tartósítva turmixgépbe tesszük.
Zöldség alaplével, mustármag porral, dijoni mustárral, cukorral, kevés xantanttal és lap zselatinnal alaposan összeturmixoljuk.
A mustárt habszifonból nyomva tálaljuk a sült kolbászhoz.
0 hozzászólás