Citromos pacalleves hozzávalók:
2 kg (előre megtisztított és főzött) gyomor
45 dkg marhacsont
2-3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 darab zeller
1 nagy fej hagyma
1 citrom
2-3 ecetes paprika
tejföl
liszt
2-3 tojássárgája
1 fej fokhagyma
Citromos pacalleves elkészítése:
A 2 kiló gyomrot (megtisztítjuk a bőrdaraboktól – ha csúnya és piszkos – itt a nem előfőzött gyomorról van szó; általában lehet kapni szép, megtisztított gyomrot) leforrázzuk, lecsorgatjuk és kevés vízbe – hogy legyen vastag- főni tesszük.
A jó íze miatt, együtt főzhetjük a marhacsontokkal (1 csomag). Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát, 1 egész felszeletelt citromot héjastól ( kissé keserű lesz, aki nem bírja, ne tegyen bele), végül pedig a szeletekre vágott ecetes paprikát. Addig főzzük, amíg puha nem lesz (mint minden más húst).
Amikor megfőtt kivesszük, szeletekre vágjuk és ráöntjük a leszűrt levest. A tejfölt a liszttel külön, és a tojássárgáját a tejföllel ugyancsak külön keverjük ki, majd belecsorgatjuk a levesbe; ne felejtsük el megsózni.
Ecetes, fokhagymás mártással ( mielőtt kikevernénk, egy részét beletehetjük a levesbe is), illetve tejföllel tálaljuk.
0 hozzászólás