Citromos pacalleves hozzávalók:

2 kg (előre megtisztított és főzött) gyomor

45 dkg marhacsont

2-3 sárgarépa

2 petrezselyemgyökér

1 darab zeller

1 nagy fej hagyma

1 citrom

2-3 ecetes paprika

tejföl

liszt

2-3 tojássárgája

1 fej fokhagyma

Citromos pacalleves elkészítése:

A 2 kiló gyomrot (megtisztítjuk a bőrdaraboktól – ha csúnya és piszkos – itt a nem előfőzött gyomorról van szó; általában lehet kapni  szép, megtisztított gyomrot) leforrázzuk, lecsorgatjuk és kevés vízbe – hogy legyen vastag- főni tesszük.

A jó íze miatt, együtt főzhetjük a marhacsontokkal (1 csomag). Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát, 1 egész felszeletelt citromot héjastól ( kissé keserű lesz, aki nem bírja, ne tegyen bele), végül pedig a szeletekre vágott ecetes paprikát. Addig főzzük, amíg puha nem lesz (mint minden más húst).

Amikor megfőtt kivesszük, szeletekre vágjuk és ráöntjük a leszűrt levest. A tejfölt a liszttel külön, és a tojássárgáját a tejföllel ugyancsak külön keverjük ki, majd belecsorgatjuk a levesbe; ne felejtsük el megsózni.

Ecetes, fokhagymás mártással ( mielőtt kikevernénk, egy részét beletehetjük a levesbe is), illetve tejföllel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc