Citromos tortalap hozzávalók:

5 tojás

200 g cukor

120 g liszt

egy fél citrom

Citromos tortalap elkészítése:

A citromos tortalaphoz válaszd  szét a tojás sárgáját a fehérjétől.

A tojássárgáját keverd krémesre 150 g cukorral.Verj kemény habot a tojásfehérjéből, fokozatosan add hozzá az 50 g cukrot. Verd addig, amíg a hab nem esik ki az edényből.

Keverd össze a sárgáját a fehérjével és óvatosan keverd össze.

Add hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a lisztet.

Tortasütőbe süsd mérsékelt tűzön körülbelül 35 percet.

Kend meg citromos krémmel, tejszínhabbal vagy lekvárral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc