Citromos túrótorta hozzávalók:
Tészta:
25 dkg cukor
4 tojás
1 dl étolaj
1 dl meleg víz
24 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém:
35 dkg túró
4 dl tejszín
15 dkg porcukor
5 db citrom reszelt héja
4 db citrom leve
Továbbá:
citromszeletek
tejszínhab
a tészta morzsája
Citromos túrótorta elkészítése:
A túrótorta tésztájához jól összekeverjük a tojássárgát a cukorral, az olajjal és a vízzel.
Hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, amit előzőleg már összeforgattunk.
Óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját és kerek, sütőpapíros tortaformában kb. 30 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, kettévágjuk, majd az egyik felét apróra kockázzuk fel.
A citromos túrókrémhez a tejszínből kemény habot verünk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a citromok reszelt héját és a levét. Ne ijedjünk meg, mert nagyon kemény lesz.
Ebbe a krémbe belekeverjük az apróra vágott piskótát, amiből egy keveset félreteszünk a torta szélének a díszítésére.
A túrótorta lapjára kenjük a krémet és feldíszítjük citromkarikákkal és a tejszínnel.
0 hozzászólás