Citromos túrótorta hozzávalók:

Tészta:

25 dkg cukor

4 tojás

1 dl étolaj

1 dl meleg víz

24 dkg liszt

2 evőkanál kakaópor

1 csomag sütőpor

Krém:

35 dkg túró

4 dl tejszín

15 dkg porcukor

5 db citrom reszelt héja

4 db citrom leve

Továbbá:

citromszeletek

tejszínhab

a tészta morzsája

Citromos túrótorta elkészítése:

A túrótorta tésztájához jól összekeverjük a tojássárgát a cukorral, az olajjal és a vízzel.

Hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, amit előzőleg már összeforgattunk.

Óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját és kerek, sütőpapíros tortaformában kb. 30 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, kettévágjuk, majd az egyik felét apróra kockázzuk fel.

A citromos túrókrémhez a tejszínből kemény habot verünk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a citromok reszelt héját és a levét. Ne ijedjünk meg, mert nagyon kemény lesz.

Ebbe a krémbe belekeverjük az apróra vágott piskótát, amiből egy keveset félreteszünk a torta szélének a díszítésére.

A túrótorta lapjára kenjük a krémet és feldíszítjük citromkarikákkal és a tejszínnel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc