Citrussaláta hozzávalók:
2 narancs
1 grapefruit
1 mandarin
1 alma
1 banán
1 kivi
dió az ínyenceknek
Citrussaláta elkészítése:
A gyümölcssalátához 2 közepes méretű friss narancsot, 1 db grépfrútot, valamint 1 db mandarint alaposan megmosva hámozzunk meg, szedjük szét gerezdekre, és vágjuk 4–5 darabra. Eközben távolítsuk el belőle a magvakat, és szedjük le róla a fehér bélállományt, majd tegyük egy mély üvegtálba.
A gerezdekre szétszedett grépfrútról a hártyát is fejtsük le, mert megkeseríti a salátát. Utána hámozzunk meg egy közepes méretű, illatos jonatánalmát, és a magházát kivágva, daraboljuk kisebb kockákra.
Az almával együtt adjunk hozzá 2 db héjától megszabadított és vastag szeletekre vágott banánt is. Végül burgonyahámozóval fejtsük le egy kivi héját, és vékonyan felszeletelve tegyük a többi gyümölcs közé.
A gyümölcssalátát efedve, hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük, majd keverjünk bele egy adag gyümölcsmajonézt.
Kompótos tálkákban, újbóli lehűtés nélkül tálaljuk.
0 hozzászólás