Cowboy keksz hozzávalók:

3 tojás

1 teáskánal só

3 csésze zabpehely

3 csésze liszt

340 gramm vaj

2 csésze kókuszreszelék

1 teáskanál vanília

1 ½ csésze cukor

1 ½ csésze barna cukor (én sima cukrot teszek ehelyett is)

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

3 csésze csoki chips (el lehet készíteni saját kezűleg is: 3-4 tábla olcsó csokit kell apróra darabolni)

2 csésze dió

1-2 teáskanál fahély, ízlés szerint

Cowboy keksz elkészítése:

A jellegzetesen amerikai keksz egyik legfinomabb változata, Laura Bush receptje alapján.

A vajat a cukorral krémesre keverjük.

Hozzáadjuk a tojásokat es a vaniliát, majd újra megkeverjük.

Az edénybe öntjük a maradék hozzávalókat is, és kanállal összekeverjük amíg homogén lesz.

Kézzel kis golyókat formázunk, majd kissé meglapítjuk és egymás mellé helyezzük őket  a tespibe. Hagyjunk közöttük egy kis helyet, mert különben összefolynak és használjunk sütőpapírt.

180°C sütőben kb 10 percig sütjuk. Ha a széle kezd kicsit pirosodni, akkor kész van. Mikor kivesszük a tepsit, a keksz még lágy és nem lehet kiszedni, de mire kihül megkeményszik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc