Csalán krémleves hozzávalók:

250 g csalán

750 ml tej

500 ml víz

150 g vastag tejföl

6 szál metélőhagyma és zöldhagymaszál (vagy egy nagy hagyma)

1 burgonya

Csalán krémleves elkészítése:

A csalánt megmossuk és odatesszük lecsorogni. A hagymát felvágjuk és párolni tesszük alacsony tűzre. A burgonyát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a krumplit is, hogy ez is megpárolódjon egy kicsit. Ha a burgonya is kicsit megpuhult akkor hozzáadjuk a zöldhagymát is, azonnal felöntjük tejjel és vízzel, mert ezt már nem kell párolni. Főnni hagyjuk amíg a krumpli kész. Amikor a burgonya megfőtt, akkor jön bele a csalán. 5-10 percet főzzük, csak annyira hogy lefőjön a csalánról a csípős szőre. Sózzuk, borsozzuk és robottal pépesre varázsoljuk. Adunk hozzá egy kis tejfölt és ezzel is kikavarjuk. Sorolohatjuk az egészseges levesek közé.

A csalán krémleves receptet Irénke ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc