Csalános vagy spenótos ravioli hozzávalók:

csalán (vagy spenót)

édes tehéntúró

olajban pácolt sajt

1 tojás

olaj

só, bors

fokhagyma

fűszerek

tejszín

tej

liszt

tészta

Csalános vagy spenótos ravioli elkészítése:

Forrázd le a csalánt 3 percig, vágd fel, majd párold egy evőkanál olajban, amelybe tettél egy kis sót is.

Keverd össze a tehéntúróval, borssal, pár kocka olajban párold sajttal, sok fokhagymával és fűszerekkel. Adj hozzá 1 tojást, keverd jól össze, és hagyd pihenni, amíg elkészíted a tésztát.

Készíts vékony tésztalapokat. Az egyikre helyezd el kupacokban a tölteléket. Fedd le a másik tésztával, majd vágj négyzeteket belőle, a töltelék mentén. A két tészta széleit nyomd össze.

Tedd oda főni a vizet, amelyikkel forráztad a csalánt.

Közben tegyél egy kis zúzott fokhagymát 1 evőkanál forró olajba. Öntsd fel tejszínnel.

Keverj el 1 evőkanál lisztet tejben, majd szűrőn keresztül öntsd hozzá a tejszínes keverékhez. Hagyd kis ideig forrni.

Közben felforrt a víz is, tedd bele a raviolit.

A szószhoz önthetsz még tejet, hogy ne legyen túl sűrű, és ízesítsd sóval és borssal.

Mikor a ravioli megfőtt, keverd bele a szószba, és forrald fel még egyszer.

Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és locsold meg olívaolajjal.

A receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc