Csapati (indiai kenyér) hozzávalók:
8 darabhoz
18 dkg liszt (bio, teljes kiőrlésű gabonából)
1 dl kézmeleg víz (tisztított)
1 mokkáskanál só (himalája)
Csapati (indiai kenyér) elkészítése:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat (liszttől függően lehet, hogy vesz föl még vizet, akkor arra kell ügyelni, hogy maradjon lágy a tészta, de ne legyen ragacsos).
Ha van rá idő, 1 órát letakarva pihentesd, de akár rögtön ki is lehet sütni.
Tegyük fel a serpenyőt a legnagyobb lángú tűzre (forró serpenyő kell és tapadásmentes, így nem kell kiolajozni).
Formázzunk az indiai kenyérhez 8 db (vagy amennyi lesz belőle) dió nagyságú golyót.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm lapos koronggá.
Ha forró a serpenyő, elkezdhetjük kisütni, ha forró a serpenyő, akkor oldalanként 1-2 perc elég, elkezd hólyagosodni és foltosra színesedni az oldala (a hólyagosodást lehet segíteni, ha pl. nagyobb, lapos felületű szűrőkanállal óvatosan lenyomkodjuk a hólyagokat, ügyelve, hogy ne pukkanjon ki).
A csapati darabszám függ a méretétől is.
Igazi fun-ok sütés után mindkét oldalát gáztűzhely láng fölött még süthetik (állítólag így az igazi), én ezzel már nem szoktam bűvészkedni.
A csapatit tálaljuk a rákos tikka masala mellé.
A csapati receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás