Csapati (indiai kenyér) hozzávalók:

8 darabhoz

18 dkg liszt (bio, teljes kiőrlésű gabonából)

1 dl kézmeleg víz (tisztított)

1 mokkáskanál só (himalája)

Csapati (indiai kenyér) elkészítése:

Gyúrjuk össze a hozzávalókat (liszttől függően lehet, hogy vesz föl még vizet, akkor arra kell ügyelni, hogy maradjon lágy a tészta, de ne legyen ragacsos).

Ha van rá idő, 1 órát letakarva pihentesd, de akár rögtön ki is lehet sütni.

Tegyük fel a serpenyőt a legnagyobb lángú tűzre (forró serpenyő kell és tapadásmentes, így nem kell kiolajozni).

Formázzunk az indiai kenyérhez 8 db (vagy amennyi lesz belőle) dió nagyságú golyót.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm lapos koronggá.

Ha forró a serpenyő, elkezdhetjük kisütni, ha forró a serpenyő, akkor oldalanként 1-2 perc elég, elkezd hólyagosodni és foltosra színesedni az oldala (a hólyagosodást lehet segíteni, ha pl. nagyobb, lapos felületű szűrőkanállal óvatosan lenyomkodjuk a hólyagokat, ügyelve, hogy ne pukkanjon ki).

A csapati darabszám függ a méretétől is.

Igazi fun-ok sütés után mindkét oldalát gáztűzhely láng fölött még süthetik (állítólag így az igazi), én ezzel már nem szoktam bűvészkedni.

A csapatit tálaljuk a rákos tikka masala mellé.

 

A csapati receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc