Császár morzsa hozzávalók:

20 deka búza dara

2 tojás

fél liter tej

1 citrom leve

Császár morzsa elkészítése:

A darát egy tálba öntöm, erre ráöntöm a tejet a tojások sárgáját, és kb fél óráig félre teszem, hogy a dara megdagadjon, majd a citrom levét is hozzáadom. A tojások fehérjét habbá verem és a már megdagadt búzadarához keverem.

Egy serpenyőbe olajat hevítek és a masszát beleöntöm, és állandóan keverem mind addig amíg szép piros barnás színt nem kap. Ekkor tálalom, sárgabarack lekvárral és meggyel, mivel az én családom nem szereti a mazsolát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc