Cseresznyebefőtt hozzávalók:
2 kg cseresznye
cukor – 4 evőkanál minden befőttesüveghez
víz
Cseresznyebefőtt elkészítése:
Mosd meg a cseresznyéket, tépd le a szárukat, és hagyd őket hideg vízben 30 percig. Ha van benne kukac, ki fog jönni. Szűrd le a vizet, majd válogasd ki az egészségeseket (a többit nem kell beletenni).
A befőttesüvegeket mosd el mosogatószerrel, majd többször is öblítsd ki. Helyezd egy forrásban lévő vízzel teli edénybe egyenként őket, hogy sterilizálódjanak. A másik lehetőség, hogy tedd sütőbe 10-15 percig. Ugyanezt tedd meg a kupakokkal is.
2 kg cseresznyéből úgy 6-7 befőttesüveg telik meg. Attól is függ, hogy mennyit teszel egy befőttesüvegbe.
A steril befőttesüvegeket hagyd kihűlni, majd tegyél bele cseresznyét és 4 csapott evőkanál cukrot, majd öntsd fel hideg vízzel. Fedd le, majd rázd meg, hogy keveredjen el a cukor. Nem kell izgulni, a cukor el fog olvadni készítés közben.
Egy nagy tepsibe tegyél vizet, majd helyezd a sütőbe. Tedd rá a grillező rácsot, és ezekre meg a befőtteket (ne érjék egymást).
40-45 percig hagyd sütőben. Akkor van kész, ha a cseresznyék feljöttek a tetejére, és a víz elszíneződött.
Állítsd meg a lángot, és hagyd a befőtteket kihűlni a sütőben. A befőttek tél elteltével is fogyaszthatók maradnak.
A receptet pica ajánlotta.
0 hozzászólás