Cseresznyebefőtt hozzávalók:

2 kg cseresznye

cukor – 4 evőkanál minden befőttesüveghez

víz

Cseresznyebefőtt elkészítése:

Mosd meg a cseresznyéket, tépd le a szárukat, és hagyd őket hideg vízben 30 percig. Ha van benne kukac, ki fog jönni. Szűrd le a vizet, majd válogasd ki az egészségeseket (a többit nem kell beletenni).

A befőttesüvegeket mosd el mosogatószerrel, majd többször is öblítsd ki. Helyezd egy forrásban lévő vízzel teli edénybe egyenként őket, hogy sterilizálódjanak. A másik lehetőség, hogy tedd sütőbe 10-15 percig. Ugyanezt tedd meg a kupakokkal is.

2 kg cseresznyéből úgy 6-7 befőttesüveg telik meg. Attól is függ, hogy mennyit teszel egy befőttesüvegbe.

A steril befőttesüvegeket hagyd kihűlni, majd tegyél bele cseresznyét és 4 csapott evőkanál cukrot, majd öntsd fel hideg vízzel. Fedd le, majd rázd meg, hogy keveredjen el a cukor. Nem kell izgulni, a cukor el fog olvadni készítés közben.

Egy nagy tepsibe tegyél vizet, majd helyezd a sütőbe. Tedd rá a grillező rácsot, és ezekre meg a befőtteket (ne érjék egymást).

40-45 percig hagyd sütőben. Akkor van kész, ha a cseresznyék feljöttek a tetejére, és a víz elszíneződött.

Állítsd meg a lángot, és hagyd a befőtteket kihűlni a sütőben. A befőttek tél elteltével is fogyaszthatók maradnak.

 

A receptet pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc