Cseresznyepuding hozzávalók:

1 kg kimagvazott cseresznye

100 g cukor

1/2 citrom

egy vekni kenyér

4 tojás sárgája

1 csésze tej

vaníliacukor

4 tojás fehérje

1 evőkanál vaj

Cseresznyepuding elkészítése:

A kenyeret felszeleteljük, és langyos tejbe áztatjuk. Kivesszük a közepét, kinyomkodjuk, és egy villával apróra morzsoljuk. Összekeverjük a felmelegített vajjal. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, hozzá adjuk a citrom lereszelt héját, egy vaníliacukrot, sót és a citrom levét. Belekeverjük a kenyérmorzsákat és a kimagvazott cseresznyét.

Az egészet egy kivajazott edénybe öntjük és miután a tetejére tettük a habbá vert tojásfehérjét, az előmelegített sütőbe tesszük. Fél órát közepes lángon sütjük. Mikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc