Cseresznyepuding hozzávalók:
1 kg kimagvazott cseresznye
100 g cukor
1/2 citrom
egy vekni kenyér
4 tojás sárgája
1 csésze tej
vaníliacukor
4 tojás fehérje
1 evőkanál vaj
Cseresznyepuding elkészítése:
A kenyeret felszeleteljük, és langyos tejbe áztatjuk. Kivesszük a közepét, kinyomkodjuk, és egy villával apróra morzsoljuk. Összekeverjük a felmelegített vajjal. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, hozzá adjuk a citrom lereszelt héját, egy vaníliacukrot, sót és a citrom levét. Belekeverjük a kenyérmorzsákat és a kimagvazott cseresznyét.
Az egészet egy kivajazott edénybe öntjük és miután a tetejére tettük a habbá vert tojásfehérjét, az előmelegített sütőbe tesszük. Fél órát közepes lángon sütjük. Mikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.
0 hozzászólás