Cseresznyés csirke hozzávalók:

1 csirke

30 dkg cseresznye

1 dl sherry

4 dkg vaj

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál mustár

1 csokor petrezselyemzöld

késhegynyi őrölt gyömbér

1 mokkáskanál curry

Cseresznyés csirke elkészítése:

A csirkét tisztítsuk meg, daraboljuk fel, és sózzuk be. Melegítsük meg a vajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a szétzúzott fokhagymát, majd a csirkedarabokat is tegyük a vajra és mindkét oldalukat süssük aranybarnára.

Tegyük a húst tűzálló tálba, a kimagozott cseresznyét rakjuk a csirkedarabok köré. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd locsoljuk meg a mustárral elkevert sherryvel.

Fedjük le a tálat szorosan, és süssük forró sütőben 40 percig. Szerecsendióval ízesített burgonyapüré és ecetes cseresznye illik mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc