Cseresznyés-csokis kalács hozzávalók:
150 g vaj
200 g cukor
100 gcsokoládé
3 evőkanál tej
1 evőkanál kakaó
6 evőkanál liszt
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál mandula pehely
2 evőkanál cseresznye likör
1 csésze kimagvalt cseresznye
4 tojás
Cseresznyés-csokis kalács elkészítése:
A vajat, a cukrot, a darabolt csokit, a tejet és a kakaót serpenyőbe tesszük, ezt tűzre és hagyjuk hogy az egész megolvadjon. A kihűlt összetételhez keverjük a tojássárgákat, lisztet, diót, mandulát, cseresznyét és cseresznyelikört. Végül a habbá vert tojásfehérjéket is hozzáadjuk.
Őzgerinc formát kikenünk és kilisztezünk, beleöntjük a tésztát és 30-35 percig sütjük.
Hagyjuk hűlni, majd dekolráljuk olvasztott csokival és mandula pelyhekkel.
Desszertként tálaljuk egy csésze kávé vagy konyak mellé.
A cseresznyés-csokis kalács receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás