Cseresznyés-csokis kalács hozzávalók:

150 g vaj

200 g cukor

100 gcsokoládé

3 evőkanál tej

1 evőkanál kakaó

6 evőkanál liszt

3 evőkanál darált dió

2 evőkanál mandula pehely

2 evőkanál cseresznye likör

1 csésze kimagvalt cseresznye

4 tojás

Cseresznyés-csokis kalács elkészítése:

A vajat, a cukrot, a darabolt csokit, a tejet és a kakaót serpenyőbe tesszük, ezt tűzre és hagyjuk hogy az egész megolvadjon. A kihűlt összetételhez keverjük a tojássárgákat, lisztet, diót, mandulát, cseresznyét és cseresznyelikört. Végül a habbá vert tojásfehérjéket is hozzáadjuk.

Őzgerinc formát kikenünk és kilisztezünk, beleöntjük a tésztát és 30-35 percig sütjük.

Hagyjuk hűlni, majd dekolráljuk olvasztott csokival és mandula pelyhekkel.

Desszertként tálaljuk egy csésze kávé vagy konyak mellé.

A cseresznyés-csokis kalács receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc