Cseresznyeszilvával savanyított húsos csorba hozzávalók:
100 g borjú-, vagy marhahús
½ sárgarépa
½ petrezselyem
½ paprika
burgonya
1 teáskanál hagymalé
1 db paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsomlé)
1 csésze zöld cseresznyeszilva
1 evőkanál joghurt
só
lestyán
petrezselyemzöld
Cseresznyeszilvával savanyított húsos csorba elkészítése:
A húst félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a hagymalét, az apróra vágott sárgarépát meg a petrezselymet, a burgonyát kockákra vágva, végül a paradicsomot és a paprikát felszeletelve. Hagyjuk főni, megsózzuk, majd hozzáadjuk a főtt cseresznyeszilva levét.
Joghurttal, lestyánnal és petrezselyemzölddel ízesítve tálaljuk.
0 hozzászólás