Csicseriborsó leves hozzávalók:
4 személyre:
25 dkg csicseriborsó
5 dkg kolbász (magas hústartalmú)
10 dkg gersli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db zöldségleveskocka (sómentes)
1 marék friss petrezselyem
3 db babérlevél
só (himalája)
bors
2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
Csicseriborsó leves elkészítése:
Áztassuk be 1 éjszakára a csicseriborsót.
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a fokhagymát vágjuk apróra, a kolbászt karikázzuk vékonyra.
A vöröshagymát pároljuk meg az olivaolajon (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és ízét).
Tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, keverjük át.
Adjuk hozzá a csicseriborsót, a gerslit és a kolbászt, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje (a gersli is felszívja még).
Ízesítsük (leves kocka, babérlevél, csipet só, bors, petrezselyem).
Főzzük, amíg a gersli és a csicseriborsó megpuhul.
El lehet hagyni a gerslit, úgy is finom.
Ha testesebb ízt szeretnénk, kevés füstölt húst is lehet beletenni
A csicseriborsó leves receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás