Csíki csorbaleves oldalassal hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta (kb. 60 dkg)
4-5 db közepes burgonya
3-4 közepes sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma
40 dkg zöldbab
só
5 evőkanál olaj
4 dkg liszt
80 dkg húsos sertésoldalas
3-4 lestyánlevél
2-3 gerezd fokhagyma
2 db citrom
Csíki csorbaleves oldalassal elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és 1 cm-es kockákra vágjuk.
Az olajon kevergetve megpároljuk, sózzuk, liszttel meghintjük, majd rövid pirítás után kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd a zöldségekhez adjuk.
A lestyánlevéllel meg az áttört fokhagymával fűszerezzük.
Lefedve, kis lángon kb. 50 perc alatt mindezeket puhára főzzük. Akkor jó, amikor a hús szinte leválik a csontról.
A kész levest a citromok levével pikánsan savanyítjuk.
Tulajdonképpen ez is csorbaleves, de a városi ízlés szerint. Még finomabb lesz, ha füstölt hússal vagy füstölt csonttal vagy egyszerűen csak füstölt ízű leveskockával, de több zöldséggel készítjük el.
0 hozzászólás