Csíki csorbaleves oldalassal hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta (kb. 60 dkg)

4-5 db közepes burgonya

3-4 közepes sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

2 fej vöröshagyma

40 dkg zöldbab

5 evőkanál olaj

4 dkg liszt

80 dkg húsos sertésoldalas

3-4 lestyánlevél

2-3 gerezd fokhagyma

2 db citrom

Csíki csorbaleves oldalassal elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és 1 cm-es kockákra vágjuk.

Az olajon kevergetve megpároljuk, sózzuk, liszttel meghintjük, majd rövid pirítás után kb. 1,5 l vízzel felöntjük.

Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd a zöldségekhez adjuk.

A lestyánlevéllel meg az áttört fokhagymával fűszerezzük.

Lefedve, kis lángon kb. 50 perc alatt mindezeket puhára főzzük. Akkor jó, amikor a hús szinte leválik a csontról.

A kész levest a citromok levével pikánsan savanyítjuk.

 

Tulajdonképpen ez is csorbaleves, de a városi ízlés szerint. Még finomabb lesz, ha füstölt hússal vagy füstölt csonttal vagy egyszerűen csak füstölt ízű leveskockával, de több zöldséggel készítjük el.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc