Csipetkés bográcsgulyás marhahúsból hozzávalók:

70 dkg marhalapocka, lábszár, nyak

8 dkg étolaj vagy zsír

15 dkg vöröshagyma

1,5 dkg csemege fűszerpaprika

2 cikk fokhagyma

0,2 dkg köménymag

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

liszt

tojás

burgonya

zellerzöld

csípős paprika

Csipetkés bográcsgulyás marhahúsból elkészítése:

A zsiradékban egyszerre pirítjuk az apró kockákra vágott marhahúst és a vöröshagymát, majd pici vízzel felengedve fedő alatt pároljuk.

Többször megkeverjük, ha a zsírjára sült, rászórjuk a fűszerpaprikát és ismét felengedjük egy pici vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot (fűszerzacskóban is lehet).

Amikor a hús már puhul, hozzáadjuk az egyforma kis kockára vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot, csípős paprikát, zellerzöldet és felöntjük csontlével vagy vízzel és tovább főzzük.

Közben lisztből, tojásból kemény tésztát gyúrunk, amit sós vízben kifőzünk.

Tálalásnál a csipetkét tálba tesszük és rámerjük a bográcsgulyást.

Tetjét finomra vágott zellerzölddel vagy petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Csípős paprikát kínálunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc