Csípős fokhagymás szószos makréla hozzávalók:

6 db makréla

szemes bors

zöld csombor

1 csípős paprika

2 gerezd fokhagyma

zöld petrezselyem

1 pardicsom

1 l víz

Csípős fokhagymás szószos makréla elkészítése:

A halat megtisztítjuk, lefejezzük. Lecsorgatjuk, megsózzuk, majd grillen megsütjük a paradicsommal együt.

A szósz

A vizet forrni rakjuk és beletesszük a szemes borsot, a sót, a csípős paprikát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és egy ágacska zöld csombort. Hagyjuk néhányat rottyanni hogy az armokát kijöjjenek. Eloltjuk a tűzet és belerakjuk az apróra darabolt petrezselyemzöldet is. Ha a paradicsom megsült, meghámozzuk, feldaraboljuk és ezt is a szószhoz adjuk.

A makrélát egyenesen beletesszük hogy jól átvegye az ízeket.

Így készíthetjük az egyik legfinomabb halételt.

Melegen tálaljuk burgonyapüre vagy puliszka mellé.

A csípős fokhagymás szósz makréla receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc