Csípős savanyú uborka hozzávalók:

apró uborkák

meggylevél

szárított kapor

csípős paprika

tormagyökér

ecet

mustármag

Csípős savanyú uborka elkészítése:

Válogass kisebb méretű, zöld, egészséges uborka darabokat. Mosd meg őket jól és töröld át szalvétával.

Hagyd 12 órát sós vízben állni, majd csorgasd le és tedd üvegekbe vagy forrázott, füstölt hordóba.

Az aljára tegyél meggylevelet és kaprot, majd tedd rá az uborkát.

Minden réteg uborkához szúrj be néhány csípős paprikát és tormacsíkokat.

Takard le kaporral és meggylevéllel.

Öntsd rá a 9 fokos forralt ecetet és a vízben feloldott sót (1 liter vízhez 2 kanál só).

Az ecetet hidegen öntsd rá.

A tetejére tegyél mustármaggal teli zsákocskát, ez éppúgy mint a torma, tartósítja az uborkát.

Kösd le az üvegeket, a hordót dugd be.

8-10 napon belül forralj újra ecetet és miután kihűlt, öntsd az üvegekbe, amelyikbe persze még fér.

Húsokkal, vagy más ételekkel fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc