Csípős savanyú uborka hozzávalók:
apró uborkák
meggylevél
szárított kapor
csípős paprika
tormagyökér
ecet
só
mustármag
Csípős savanyú uborka elkészítése:
Válogass kisebb méretű, zöld, egészséges uborka darabokat. Mosd meg őket jól és töröld át szalvétával.
Hagyd 12 órát sós vízben állni, majd csorgasd le és tedd üvegekbe vagy forrázott, füstölt hordóba.
Az aljára tegyél meggylevelet és kaprot, majd tedd rá az uborkát.
Minden réteg uborkához szúrj be néhány csípős paprikát és tormacsíkokat.
Takard le kaporral és meggylevéllel.
Öntsd rá a 9 fokos forralt ecetet és a vízben feloldott sót (1 liter vízhez 2 kanál só).
Az ecetet hidegen öntsd rá.
A tetejére tegyél mustármaggal teli zsákocskát, ez éppúgy mint a torma, tartósítja az uborkát.
Kösd le az üvegeket, a hordót dugd be.
8-10 napon belül forralj újra ecetet és miután kihűlt, öntsd az üvegekbe, amelyikbe persze még fér.
Húsokkal, vagy más ételekkel fogyasztható.
0 hozzászólás