Csípős szószos disznóhús hozzávalók:
600 g disznóhús
4 evőkanál olaj
2 db almapaprika
1 db erőspaprika
2 db hagyma
1 csupor húsleves
1 köteg petrezselyem
só, bors
borsfű
1 kiskanál koriander
csípős pirospaprika
Csípős szószos disznóhús elkészítése:
Megtisztítjuk a húst, apró darabora vágjuk és megsózzuk. Felforrósítunk egy kis olajat, mepirítjuk a húst, s ezután elhelyezzük egy tányéron.
Megpucoljuk és felaprózzuk a hagymát, valamint megmossuk a paprikát és feldaraboljuk minél apróbbra. Kettőbe vágjuk az erőspaprikát, eltávolítjuk a magvakat s pépesre keverjük.
A paprikát és a hagymát együtt megpároljuk forró olajban, hozzáadjuk az erőspaprikát és egy csipetnyi sót, valamint megfűszerezzük egy kis pirospaprikával, borssal, borsfűvel és korianderrel.
Leöntjük az egészet a húslevessel, s hagyjuk főni. Hozzáadjuk a húsdarabokat, lefedjük és hagyuk párolni.
Meghintjük az ételt apróra vágott petrezselyemmel és zöldséges rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás