Csípős szószos disznóhús hozzávalók:

600 g disznóhús

4 evőkanál olaj

2 db almapaprika

1 db erőspaprika

2 db hagyma

1 csupor húsleves

1 köteg petrezselyem

só, bors

borsfű

1 kiskanál koriander

csípős pirospaprika

Csípős szószos disznóhús elkészítése:

Megtisztítjuk a húst, apró darabora vágjuk és megsózzuk. Felforrósítunk egy kis olajat, mepirítjuk a húst, s ezután elhelyezzük egy tányéron.

Megpucoljuk és felaprózzuk a hagymát, valamint megmossuk a paprikát és feldaraboljuk minél apróbbra. Kettőbe vágjuk az erőspaprikát, eltávolítjuk a magvakat s pépesre keverjük.

A paprikát és a hagymát együtt megpároljuk forró olajban, hozzáadjuk az erőspaprikát és egy csipetnyi sót, valamint megfűszerezzük egy kis pirospaprikával, borssal, borsfűvel és korianderrel.

Leöntjük az egészet a húslevessel, s hagyjuk főni. Hozzáadjuk a húsdarabokat, lefedjük és hagyuk párolni.

Meghintjük az ételt apróra vágott petrezselyemmel és zöldséges rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc