Csirke fűszeres csokoládé mártásban hozzávalók:

200 g csirke

1 hagyma

½ piros paprika

½ sárgarépa

1 szár zeller

400 ml víz

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál őrölt szezámmag

1 evőkanál mogyoróvaj

20 g kesernyés csokoládé

½ kiskanál só

1 kiskanál cayenne bors

2 kiskanál őrölt paprika

½ kiskanál koriander

½ kiskanál szegfűbors

bors

Csirke fűszeres csokoládé mártásban elkészítése:

A vízet forrni tesszük. Mikor el kezd forrni beletesszük a felvágott csirke darabokat és addig hagyjuk főni, míg el nem készül.

Miután kész, kivesszük a csirkét és megtartjuk azt a vízet amiben főtt.

Forró olajban megpároljuk a kockára vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a vizet amiben a csirkét főztük.

Addig hagyjuk főni, míg el nem készül a sárgarépa.

Hozzáadjuk a csokoládét, mogyoróvajat, szezámmagot, sót, az összes fűszert és a csirkét.

 

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc