Csirkecomb olajbogyóval hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
8 csirkecomb bőr nélkül
1 fej vöröshagyma
1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros paprika
1 sárga paprika
1 konzerv darabolt paradicsom
10 szem olajbogyó
só, bors
rozmaring
1 csomag petrezselyem
Csirkecomb olajbogyóval elkészítése:
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a combok mindkét oldalát arany barnára pirítjuk.
A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a hagymákat vékonyan felszeleteljük.
A húshoz adjuk a hagymát, majd a csíkokra vágott paprikát és rövid ideig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és az egészet kb. 20 percig főzzük, míg a hús megpuhul.
A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk, és az olajbogyóval együtt az elkészült csirkecombokra szórjuk.
Fehér kenyérrel kínáljuk.
A csirkecomb receptet MolnarAndi ajánlotta.
0 hozzászólás