Csirkegombócleves hozzávalók:

60 dkg csirkemell

15 dkg sárgarépa

5 dkg karalábé

15 dkg petrezselyemgyökér

5 dkg zeller

10 dkg vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 db zsemle

1 csomó zöldpetrezselyem

2 db tojás burgonya

zöldpaprika

paradicsom

metélőhagyma

törött bors

Csirkegombócleves elkészítése:

A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szemes borsot, megsózzuk és 40-45 percig mérsékelt tűzön főzzük.

Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.

A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc