Csirkegombócleves hozzávalók:
60 dkg csirkemell
15 dkg sárgarépa
5 dkg karalábé
15 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg zeller
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
1 csomó zöldpetrezselyem
2 db tojás burgonya
zöldpaprika
paradicsom
metélőhagyma
törött bors
só
Csirkegombócleves elkészítése:
A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szemes borsot, megsózzuk és 40-45 percig mérsékelt tűzön főzzük.
Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.
0 hozzászólás